Kiemelt szolgáltatásunk Tóépítés - Medence építés - Kertépítés közületi és magán ügyfelek részére

8095 Pákozd

Dália u. 5.
 

Hétköznap 8 - 17

Szombat - Vasárnap zárva
 

 

Tippek - Tanácsok

Tavaszi növényvirágzás a tóban

A tavaknak is szükségük van az ápolásra, hogy nyáron a szezonban a legszebb formájukat tudják mutatni, a fürdőtavaknál pedig használhatóságuk is szempont. Rengeteg probléma megelőzhető ha korán tavasszal, még időben elvégezzük a szükséges munkákat.

Algaképződés a fürdőtóban

Az algák elleni küzdelem leghatásosabb módszere, ha megteremtjük az ökológiai egyensúlyt tavunkban.
Mit jelent ez? Annyi növényt kell betelepíteni a tóba, amennyi garantáltan felhasználja a rendelkezésre álló tápanyagkészletet, kiszorítva ezzel az alsóbbrendű növényi szervezeteket, az algákat (moszatokat).

Tóápolószerek

Az első tavaszi napsütéses, melegebb napokon - de gyakran télen is - megkezdődik az „algavirágzás”.
Bevezetőként egy felmérés (Lavaris / ConSens) néhány megállapítása:
A tótulajdonosok több mint fele (65%), azt nyilatkozta, hogy évente legfeljebb 1 - 4 alkalommal, míg a maradék (25%) állította csak, hogy 4 – 6 alkalommal, vagy annál gyakrabban ápolják a tavukat. A kerti tavak felénél (50%), kevesebb, mint 10.000 liter, és negyedénél (25%) pedig 20.000 liter alatt van a tó vízmennyisége, valamint a kerti tavak többsége (kb.75%) halasítva van.

Őszi tó falavelekkel

Közeleg az ősz, kezdődik az őszi tóápolás időszaka! Miért fontos a tavaszi és az őszi tóápolás?
Még véget sem ért igazán a nyári fürdőszezon, de az első lehulló falevelek már előhírnökei a közelgő ősz kezdetének. Az utolsó kellemes nyári napok gyorsan elrepülnek. Mint, minden évben szeptember végén elkezdődik az őszi tóápolás időszaka. A tó ápolásának, karbantartásának az elhanyagolása, egy reménytelen küzdelemhez vezet a természettel szemben.

1. oldal / 4

Stílus választó

Megjelenítés

Háttérkép