Medence,- és Tóépítés

Biopool - Úszómedencék

Beltéri Biopool medence

Környezetbarát medence

A Biopool medencék egy speciális bioszűrőnek köszönhetően - minden higiéniás előírásnak eleget tevő - új környezetbarát alternatívát kínálnak a hagyományos úszómedencék mellet. 

Természetes és tiszta víz - biológiai víztisztítással!

A hagyományos, vegyszeres (klór) víztisztítással működő úszómedencéket, kis módosítással Biopool medencévé lehet átalakítani.

Biopool medencetípusok,- kialakítási módok

A Biopool medence legfontosabb része a biológiai szűrő, ami lehet vízinövények nélküli, vagy vízinövényekkel beültetett szűrőzóna, függően a Biopool típusától és kialakításától. A medence alakja, bármilyen elképzelt formára kialakítható. 

Ez nem álom - ez már a valóság!

Már néhány héttel a medence vízzel való feltöltése után, a bioszűrőben lezajló erőteljes mikrobiológiai folyamatok befejeződnek, és a bioszűrő aktivizálódik. Ezt követően az algák lebomlása, valamint a víz pH-érték szabályozása biológiai úton történik.
A levegőből, és a fürdőzés során a vízbe kerülő szennyeződéseket a mechanikai szűrő eltávolítja, a felesleges tápanyagot (foszfát), ammóniát, és a nehézfémeket pedig a bioszűrőben több rétegben betöltött, speciális szűrőgranulátum elnyeli, illetve megköti.


Innovatív szűrő technológia
 1. Úszómedence
 2. Speciális szűrőgranulátum rétegek (Bio-mechanikai szűrő)
 3. Szkimmer, és vízalatti elvezetők
 4. Szivattyú(k), bio-mechanikai szűrő, és kiegészítő berendezések
 5. Nyomócső,- vezetékek
 6. Vízesés, vagy patak
 7. Befúvók

Az úszómedencéből (1) a vizet a beépített szkimmeren (3) és a nyomócsöveken (5) keresztül, a szivattyú a bio-mechanikai szűrőbe (2) és a segédberendezésekbe (4) juttatja. A szűrőből az előtisztított víz két körön áramlik tovább.


Első kör: A már előszűrt víz áthalad a bio-mechanikai szűrőn (2), valamint a segédberendezéseken(4), majd az összekötő vezetéken (5), és a befúvón (7) keresztül közvetlenül a medencébe kerül vissza.


Második kör: A bio-mechanikai szűrőből (2), a szennyeződésektől megtisztított víz a bioszűrőbe (2) jut, ahol átáramlik a speciális szűrőrétegeken, majd - a medence építési módjától függően -  vízesés (6) formájában, vagy fúvókákon (7) át, visszakerül az úszómedencébe. 

Biopool medence típusok
Biopool medence vázlatrajz
Biopool medence működési elv
Biopool medence terasszal
Biopool medence lépcsővel
Előnyök
  Természetes, vegyszermentes fürdővíz
 • Környezetbarát anyagok, energiatakarékos berendezések
 • Opcionális bioszűrő elhelyezés, beépíthető látvány,- és élményelemek
 • Az algák biológiai lebomlása
 • Biológiai víztisztítás, foszfátszűrés
 • A pH-érték biológiai szabályozása
 • Növényesített változatnál tápanyag közvetítés

Milyen fürdőtavat válasszak?Tótípusok - Működési elv - Építési módok

Fürdőtó működési elve

Fürdőtó müködési elv ábra

A fürdőtó működése, szöges ellentéte az úszómedencék működésének, ahol a vegyszerek minden baktériumot elpusztítanak. A fürdőtó természetes jellege (növényesített) ...  Bővebben

Fürdőtó típusok I. - V.

Lépőkövek a fürdőtóban

A Fürdőtóépítők Nemzetközi Szervezete (IOB) kategorizálta, és I.-től - V.-ig típusokba sorolta az épülő fürdőtavakat. Legfontosabb szempontként kialakításukat, az alkalmazott...  Bővebben

Fürdőtó építési szisztémák

Fürdőtó építési szisztéma

Az alapelv, elősegíteni a tó vízében lezajló biológiai folyamatokat, és a víz tisztasága iránti magas minőségi elvárás miatt - vegyszerek használata nélkül - egy nagy hatékonyságú...  Bővebben